NOVEL! :: Kau Kekasihku - Anis Ayuni

 
 

Hey, pernah baca novel ni? Hmm, best gila novel ni.. Yang paling best.. Part Dhira pergi kat rumah anak-anak yatim dan berjumpa dengan Nur Aini. Sumpah, sedih... :"(Sinopsis ::

Dhira yang baru sahaja dilukai oleh seorang lelaki menyatakan bahawa dia tidak mahu bercinta lagi. Namun, hatinya kalah dengan kenyataannya itu apabila terpaut dengan Zairi ketika melancong ke Beijing. Sejak pertemuan yang membibitkan kenangan manis, hubungan Dhira dengan Zairi semakin mesra selepas pulang dari melancong. Namun, Dhira pasrah walaupun Zairi menunjukkan sikap prihatinnya dan cemburu, lelaki itu agak sukar menyatakan cinta kepadanya.

Akhirnya, lafaz cinta keluar dari bibir Zairi dan ingin melamar Dhira menjadi suri dalam hidupnya. Namun, ada sesuatu yang menjadi persoalan dalam diri Dhira, apabila dia tidak pernah disentuh oleh suaminya sendiri selama di alam perkahwinan.

Apakah masalah yang sedang dihadapi oleh Zairi? Mengapa dia tidak mahu menyentuh Dhira sedangkan tanggungjawab lain ditunaikan? Adakah kerana Dhira yang menjadi puncanya? Akhirnya, Dhira dapat menemui jawapannya yang sering membelenggu dirinya. Antara kasihan dan kasih, perlukah Dhira mengharunginya bersama suami tercinta?


sumber : Alaf 21

2 Sweet Strawberries:

Alisya said...

mcm best jee.. tp xjmpe pon kt kedai buku. yg ada novel gemersik kalbu, semusim rindu.

Farah Farhana said...

@AlisyaHa'ah.. best sgt2.. baca sampai 100 kali pun still best. sbb jln ceritanya baik n teratur :). Ko jgnlh sedih2.. try carik kt kedai buku lain. sebelum masuk baca bismillah dulu. hee~